Grönkålspizza med chili och citron

112 röster
ca 30 m
4
Grönkålspizza med chili och citron
Foto: TV4

Med färdig pizzadeg fixar du pizzan i ett kick! Siri Barje toppar sin med grönkål, mycket mozzarella och pinjenötter. Hur gott som helst!

Visa mer
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 pizzabottnar
  • mjöl, till utbakning
  • 2 dl crème fraiche
  • 4-5 klyftor vitlök
  • 200 g grönkål
  • 1 msk chiliflakes
  • 3 mozzarella
  • 50 g pinjenötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, skal
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på högsta värme. Kavla ut de färdiga pizzabottnarna ordentligt.
  2. Skiva vitlöken mycket tunt. Riv mozzarella i bitar.
  3. Dela grönkålen i mindre bitar och massera den med 1 msk olivolja i någon minut.
  4. Smeta på 1 dl crème fraiche på varje botten och fördela mozzarellan jämt på båda pizzorna. Toppa med vitlök, grönkål, pinjenötter och chiliflakes.
  5. Baka i ugnen tills pizzan är gyllene. Ta ut och servera med lite ringlad olivolja och rivet citronskal på!
1 januari 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...