Grönkålspasta med parmesan
Grönkålspasta med parmesan
14 ingredienser
15 m
”Grönkål är verkligen gott, speciellt om man blandar det med parmesanost... Den här snabba pastan passar perfekt vintertid när det inte finns så mycket härliga grönsaker att välja på här i norden, utom just grönkål.” /Jessica Frej
Ingredienser
- 400 g pasta
- salt
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk smör
- 1 krm salt
- 250 g grönkål
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk grönsaksfond
- 3 dl kokvatten
- 2 dl valnötter
- 2 dl parmesanost
- svartpeppar, nymalen
- 1 citron, i klyftor
Gör så här
- Koka pasta i saltat vatten. Spara kokvattnet.
- Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
- Addera grönkål och stek den mjuk.
- Häll på crème fraiche, fond och kokvatten från pastan.
- Hacka nötterna och tillsätt dem.
- Rör i parmesan och ta av från värmen. Rör i pastan som är nykokt.
- Garnera med en citronklyfta. Servera genast!