Grönkålspasta med parmesan

42 röster
15 m
4
Grönkålspasta med parmesan
Foto: Tv4

”Grönkål är verkligen gott, speciellt om man blandar det med parmesanost... Den här snabba pastan passar perfekt vintertid när det inte finns så mycket härliga grönsaker att välja på här i norden, utom just grönkål.” /Jessica Frej

Visa mer
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 250 g grönkål
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 3 dl kokvatten
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl parmesan
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka pasta i saltat vatten. Spara kokvattnet.
  2. Hacka lök och vitlök och stek i smör med 1 krm salt i några minuter.
  3. Addera grönkål och stek den mjuk.
  4. Häll på crème fraiche, fond och kokvatten från pastan.
  5. Hacka nötterna och tillsätt dem.
  6. Rör i parmesan och ta av från värmen. Rör i pastan som är nykokt.
  7. Garnera med en citronklyfta. Servera genast!
10 februari 2019

Laddar fler recept...