Palsternackssoppa

Palsternackssoppa
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Palsternackssoppa

12 ingredienser

30 m

Den lena palsternackan kommer verkligen till sin rätt i en krämig soppa. Om du får soppa över så går den bra att frysa in, perfekt att ta med till jobbet som lunch eller plocka fram en kylig kväll när man inte orkar laga mat.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 äpple (svenskt)
  • 500 g palsternacka
  • 2 mjöliga potatisar (medelstora)
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • smör
  • salt
  • peppar
  • persilja

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Det är inte så noga hur fint du hackar då soppan ska mixas.
  2. Stek löken och vitlöken mjuk i smör i en stor kastrull.
  3. Skala och skiva potatis, palsternacka och äpple och lägg det i kastrullen med löken.
  4. Slå över buljong och grädde. Låt sjuda i ca 20 minuter eller tills palsternacka och potatis är mjukt.
  5. Finhacka persiljan.
  6. Mixa soppan slät och smaka av med äppelcidervinäger, salt och peppar.
  7. Häll upp i skålar och toppa persilja. Servera rykande varm