Plommonchutney

Hög tid för plommon

Nu är det hög tid att plocka (eller köpa) plommon - för nu smakar de som allra bäst. Ät dem som de är eller gör något extra gott med dem. Här har vi samlat våra bästa recept på plommonsylt, plommonpaj och plommonsås.

I Sverige mognar plommonen i augusti till oktober.  Mogna plommon har en ganska kort hållbarhet och bör därför förvaras svalt. Omogen frukt mognar efter någon dag i rumstemperatur.

Populära plommonrecept

Plommonchutney
Betyg: 2.72 av 5 (43 röster)

Plommonchutney

Micael Bindefeld
1 h
Mjuk plommonkaka
Simona Muntean
Betyg: 3.8 av 5 (57 röster)

Mjuk plommonkaka

Simona Muntean
1 h 20 m
Plommonmarmelad
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Betyg: 3 av 5 (2 röster)

Plommonmarmelad

Anna Broms
50 m
Plommondrink
Tea Malmegård 2016
Betyg: 5 av 5 (1 röster)

Plommondrink

Tea Malmegård
10 m
Plommonsylt med citronverbena
Tea Malmegård 2016
Betyg: 5 av 5 (2 röster)

Plommonsylt med citronverbena

Tea Malmegård
20 m
Granola bowls med yoghurt och stekta äpplen
Tea Malmegård 2016
Betyg: 2.77 av 5 (110 röster)

Granola bowls med yoghurt och frukt

Tea Malmegård
40 min
Leilas plommonchutney
Leila Lindholm
Betyg: 2.9 av 5 (61 röster)

Leilas plommonchutney

Leila Lindholm
45 min
Plommonspäckad fläskkarré
Per Morberg 2018
Betyg: 3.6 av 5 (266 röster)

Plommonspäckad fläskkarré med gräddsås

Per Morberg
ca 2 h 20 m
Plommon i rom
Tommy Myllymäki 2024 KM
Betyg: 2.8 av 5 (48 röster)

Plommon i rom

Tommy Myllymäki
Ankbröst med kinesisk plommonsås
Jennie Walldén KM
Betyg: 3.8 av 5 (10 röster)

Ankbröst med kinesisk plommonsås

Jennie Walldén
45 min
Leilas plommonroyale
Leila Lindholm
Betyg: 2.8 av 5 (51 röster)

Leilas plommonroyale

Leila Lindholm
Hög tid för plommon | Köket.se