Brietårta med karamelliserade plommon

koket.se
Brietårta med karamelliserade plommon
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016

Brietårta med karamelliserade plommon

5 ingredienser

Toppa en hel brieost med plommon som du karamelliserat med stjärnanis, apelsin och flytande honung.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 350 g mjuka, söta plommon
  • 2 msk apelsinsaft, färskpressad
  • 2 stjärnanis
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 brietårta

Gör så här

  1. Dela och kärna ur plommonen.
  2. Stek sedan i en het stekpanna tillsammans med honung, apelsinsaft och skal samt stjärnanis.
  3. Om du vill ha en mjuk brietårta, ställ den på ett fat i ugnen på 200 grader i några minuter tills den är mjuk.
  4. När plommonen börjar karamellisera och precis börjar falla sönder, häll då hela blandningen på en brietårta.
  5. Plocka bort stjärnanisen och servera.
Brietårta med karamelliserade plommon | Köket.se