Granola bowls med yoghurt och frukt

104 röster
40 min
12 skålar

Busenkla och supergoda müsliskålar sötade med banan i stället för socker. Fyll dem med yoghurt samt frukt och bär efter säsong. Ett fräscht inslag på brunchen eller till helgfrukosten.

Tips! Korta gräddningstiden något så får skålarna lite segare konsistens. 

Visa mer
40 min
12 skålar

Du behöver

Skålar

  • 2 mogna bananer (300 g)
  • 40 g honung (2 tsk)
  • 15 g mandelmjöl (2 msk)
  • 4 g kanel (2 tsk)
  • 13 g vegetabilisk olja (1 msk)
  • 140 g havregryn (4 dl)
  • matolja att pensla formen med

Till servering

  • 1,5 dl turkisk yoghurt (10 %)
  • 1 äpple
  • 3 plommon
  • ev oxalis till dekoration

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader och varmluftsfunktion.
  2. Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt honung och olja och blanda runt.
  3. Häll i havregryn, mandelmjöl och kanel och blanda till en jämn smet.
  4. Pensla en muffinsplåt (med plats för 12 stycken) med matolja. Fördela blandningen i plåten och tryck ut till skålar med hjälp av en tesked. Grädda i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något. Vänd dem upp och ner på en bakpappersklädd plåt och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna helt.
  5. Skär äpple och plommon i bitar.
  6. Fyll skålarna med yoghurt och frukt vid servering. Garnera ev med oxalis.
13 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept