Leilas glutenfria smulpaj med äpple och plommon
Leilas glutenfria smulpaj med äpple och plommon
14 ingredienser
45 m
Smuldegen görs på bovete, mandelmjöl, kokosolja och dadlar. Leila fyller den med äpplen och plommon samt serveras med en råkräm.
Ingredienser
- 3 äpplen
- 4 plommon
- 1 msk kokosolja
- 1 msk malen kanel
- 2 msk agavesirap
Smultäcke
- 2 msk kokosolja
- 3 dl boveteflingor
- 2 msk agavesirap
- 1 dl mandelmjöl
- 200 g dadlar
Rårörd vaniljkräm
- 3 äggulor (ekologiska)
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 krm vaniljpulver
- 3 dl grädde, vispad
Gör så här
Paj
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och klyfta äpplena. Klyfta plommonen.
- Stek frukten i en panna med kokosolja tillsammans med kanel och agavesirap tills den är gyllene. Lägg upp i en form eller låt den ligga kvar i en ugnsfast stekpanna.
- Nyp ihop kokosolja, boveteflingor, agavesirap och mandelmjöl och fint tärnade dadlar till en smuldeg och strö det över frukten i formen.
- Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
Råkräm
- Vispa gulor, strösocker och vaniljpulver krämigt.
- Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.