Systrarnas plommonsylt med ingefära
Systrarnas plommonsylt med ingefära
6 ingredienser
En lite annorlunda sylt med plommon, smaksatt med ingefära. Receptet kommer från kokboken Sommarens söta.
Receptet ger ca 1 liter sylt.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 kg plommon
- 1 dl vatten
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 8,5 dl strösocker
- 1 krm natriumbensoat
- 1 krm askorbinsyra
Gör så här
- Skölj, kärna ur och halvera plommonen.
- Blanda plommon, vatten och ingefära i en tjockbottnad
- kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills
- plommonen är mjuka. Rör om då och då.
- Rör ner sockret lite i taget. Låt sjuda utan lock i ytterligare
- ca 20 minuter eller tills sylten tjocknar. Skumma
- noga.
- Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av
- sylten och blanda sedan ner i resten av sylten.
- Häll upp sylten på väl rengjorda och varma glasburkar.
- Förslut direkt och förvara svalt.