Sallad med kantareller, plommon och valnötter

Sallad med kantareller, plommon och valnötter
Foto: Ewa Andinsson
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Sallad med kantareller, plommon och valnötter

Av: Katja Palmdahl

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

Matig sallad som passar på hösten. Blanda ihop lättstekta kantareller med plommon, ädelost, valnöt, brytbönor eller haricots verts_._ Recept ur boken Katjas kantareller.

Ingredienser

portioner
  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök, skivad
  • 150 g brytbönor (eller haricots verts)
  • 6-8 plommon, delade
  • 2 l salladsmix
  • 125 g gräddädelost
  • olivolja, att steka i

vinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 3-4 msk sherryvinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
  2. Stek kantareller och lök lätt i olivolja så att de håller sin fräschör. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanchera bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Kyl dem snabbt i kallt vatten.
  4. Blanda bönor, plommon och sallad på ett stort fat.
  5. Vänd varsamt ner ädelost och vinägrett. Toppa salladen med kantareller och valnötter.
Sallad med kantareller, plommon och valnötter | Köket.se