Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Plommon i rom
Foto: TV4
Plommon i rom
48
Spara
Av:
Tommy Myllymäki
Från:
Mitt kök
5
ingredienser
Plommon i rom som serveras med sockerkaka.
Ingredienser
2-3 l plommon
1 l strösocker
75 cl mörk rom
glasburk
Till servering
1 bit sockerkaka
vaniljglass (1 vaniljglasskula)
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Dela plommonen och kärna ur dem.
Varva plommon och socker i en väl rengjord glasburk, packa tätt men tryck inte sönder frukten. Häll på rom så att det täcker.
Förslut locket och vänd glasburken upp och ned några gånger.
Fyll på tills glasburken tills är full igen och toppa med rom.
Förvara i kyl och vänd upp och ned på glasburken varannan dag de första 2 veckorna.
Lagra i 2 månader och njut med glass och sockerkaka!
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut