Ädelostbrulée med plommonsylt
Ädelostbrulée med plommonsylt
9 ingredienser
Ädelostbrulée med plommonsylt, Sigrids salta efterrätt från Masterclass i Sveriges mästerkock.
Se Sigrid Bárány laga receptet

Ingredienser
Plommonsylt
- 2 färska plommon
- 6 katrinplommon
- 1 dl portvin
- 2 dl vatten
- strösocker
Ädelostbrulée
- 2 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 150 g Kvibille ädelost
- 2 msk strösocker
Gör så här
Plommonsylt
- Hacka plommonen och lägg i en kastrull.
- Tillsätt portvin, vatten och lite socker.
- Låt plommonen koka mjukt under lock.
- Mixa till en slät plommonsylt.
Ädelostbrulée
- Blanda äggulor och grädde och värm upp. Det får inte koka, bara bli varmt (använd vattenbad om du vill).#
- Smält ner ost, låt tjockna under omrörning till bra konsistens. Den ska bli tjock och krämig.
- Häll upp ädelostbruléen i formar, skaka till formarna så att du får en jämn yta.
- Strö ett tunt lager socker över bruléerna och karamellisera sockret med en brännare.