Ädelostbrulée med plommonsylt

Ädelostbrulée med plommonsylt
Foto: Tv4
Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Ädelostbrulée med plommonsylt

2

9 ingredienser

Ädelostbrulée med plommonsylt, Sigrids salta efterrätt från Masterclass i Sveriges mästerkock.

Ingredienser

Plommonsylt

  • 2 färska plommon
  • 6 katrinplommon
  • 1 dl portvin
  • 2 dl vatten
  • strösocker

Ädelostbrulée

  • 2 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g Kvibille ädelost
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Plommonsylt
    Hacka plommonen och lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt portvin, vatten och lite socker.
  3. Låt plommonen koka mjukt under lock.
  4. Mixa till en slät plommonsylt.
  5. Ädelostbrulée
    Blanda äggulor och grädde och värm upp. Det får inte koka, bara bli varmt (använd vattenbad om du vill).
  6. Smält ner ost, låt tjockna under omrörning till bra konsistens. Den ska bli tjock och krämig.
  7. Häll upp ädelostbruléen i formar, skaka till formarna så att du får en jämn yta.
  8. Strö ett tunt lager socker över bruléerna och karamellisera sockret med en brännare.