Sötsura plommon

Sötsura plommon
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Sötsura plommon

9 ingredienser

40 m

Inkokta plommon är riktigt gott att servera i en god sallad! Ta vara på skörden redan nu och du har ett riktigt gott tillbehör hela hösten.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 kg plommon, urkärnade
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 dl salt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl honung
  • 0,5 dl risvinäger
  • 2 apelsinskal
  • 2 stjärnanis
  • 10 sichuanpeppar

Gör så här

  1. Kärna ur plommonen.
  2. Lägg alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, koka ihop långsamt i ca 30-40 minuter.
  3. Sterilisera glasburkar och häll i plommonen när burken är varm. Sätt på lock och låt svalna.
  4. Servera i en sallad med t.ex. plockad konfiterad anka eller getost, rostade valnötter, rosésallad, persilja och mynta.