Grillad plommonpaj med marängtäcke
Grillad plommonpaj med marängtäcke
12 ingredienser
60 m
En riktigt god paj med karamelliserade plommon, mandelmassa, citron och ett fluffigt marängtäcke!
Ingredienser
Pajbotten
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- Smör för pajformen
Karamelliserade plommon
- ca 15 plommon
- socker och vatten
maräng
- 3 äggvitor
- 1,5 dl strösocker
Fyllning
- 1 dl mandelmassa
- 1 citron
Gör så här
Pajbotten
- Smält smöret och rör ner sockret.
- Blanda samman mjöl och bakpulver och salt och blanda försiktigt ner i smöret till en jämn deg. Ställ in i kylen en liten stund för att göra degen lättarbetad.
- Smöra en pajform och tryck ut pajdegen.
- Förgrädda pajdegen i grillen på 175 grader, indirekt värme, i tio minut
Karamelliserade plommon
- Skär plommonen i halvor och lägg på grillen. Grilla på direkt värme tills plommonen fått färg.
- Blanda vatten och socker i en kastrull och koka upp på grillen till en karamelliserad sås Vänd plommonen i den karamelliserade såsen och lägg sedan ner i pajformen.
Maräng
- Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet.
Fyllning
- Riv ner mandelmassa och citronskal i pajen över plommonen. Fördela marängen jämnt på pajen som ett täcke.
- Grädda pajen i grillen på 175 grader, indirekt värme, i 15-20 minuter.