Grillad fläskfilé med plommonchutney

koket.se
grillad flaskfile med plommonchutney
Foto: TV4
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Grillad fläskfilé med plommonchutney

17 ingredienser

1 h

Tareq bjuder på en helt fantastisk helgmiddag med grillad fläskfilé och en plommonchutney som enkelt görs på grillen. Han förklarar hur du får till fläskfilén sådär perfekt, utan att den blir torr. Ett perfekt recept att inspireras av till helgens middag.

Se Tareq Taylor laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • salt
  • peppar

Plommonchutney

  • 8 plommon (stora)
  • 3 msk honung
  • 1 rödlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 3 stjärnanis
  • 1 röd chilifrukt
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • salt

Vitlökspotatis

  • 600 g potatis (små)
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kvist rosmarin

Gör så här

Fläskfilé

  1. Salta och peppra köttet. Lägg köttet på grillen och grilla köttet tills innertemperaturen är 64 grader. Använd en köttermometer.
  2. Låt köttet vila på en tallrik eller ett fat i ca 10 minuter, till en innertemperatur på 70 grader. Täck inte över köttet. Ge köttet en snabb kick på grillen innan servering för att ge fin ytvärme. Skär upp och servera.

Plommonchutney

  1. Dela och kärna ur plommonen. Skär plommonen i grova bitar. Skala löken och skär den i grova tärningar. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skiva även upp chilin.
  2. Ta en rejäl remsa ugnsfolie, ca 1 meter. Vik den på längden så att du får tre lager. Lägg alla ingredienser i mitten på folien och vik ihop till ett tätt paket. Lägg paketet på grillen och låt allt koka i paketet i ca 30 minuter.
  3. Häll upp i en skål och smaka av med salt.

Potatis

  1. Tvätta potatisen och gnid in i salt, peppar och olja. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med vitlök och rosmarin. Rosta i ugn 200 grader i ca 30 minuter.