Här är deltagarna i Kockarnas kamp 2018

Äntligen är Kockarnas kamp tillbaka! Vi får följa Sveriges krogelit när de satsar allt i den fruktade skånska ladan. I sjunde säsongen av tittarsuccén Kockarnas kamp får vi bland annat möta tv-kocken Erik Fröderberg, krogproffset Anna Broms samt revoltören och Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

Anna Broms, Stockholm

Anna Broms är en erkänd krögare med mycket skinn på näsan. Hon har startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

Här hittar du receptet på Annas smakrika lammstek och grillade bläckfisk.

Norbert Lang, Stockholm

Han är en prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet ”Paul och Norbert” på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Här hittar du receptet på Norberts eleganta laxtartar med löjrom

​Jocke Almqvist, Stockholm

Han är en omtalad rebell i restaurangbranschen! Dessutom är han en av grundarna till restaurangen Punk Royale, som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

Här hittar du receptet på Jockes lyxiga varmrätt med perfekt tillagade piggvar med pressgurka.

Sofia B Olsson, Göteborg

Hon är en nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Hon driver den Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.

Här hittar du receptet på Sofias förrätt med sashimi på pilgrimsmussla.

Erik Fröderberg, Stockholm

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm i flera tv-program, bland annat Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Han har bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Här hittar du receptet på Eriks moderna variant på burkskinka med mimosasallad

Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos ovan nämnd Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen Linnéa & Peter i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White-Guide.

Här hittar du receptet på Linneas populära förrätt med sikrom och mandelpotatis samt somriga dessert med syrad gräddsorbet och inkokt rabarber

​Thomas Sjögren, Smögen

Vinnare av Årets Kock år 2015, som 23-åring blev han den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-stjärnade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

Här hittar du receptet på Thomas förrätt på kräfttartar med jordärtskockschips och ingefärsmajonnäs.

Marco Baudone, Stockholm

Han kommer med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han har arbetat med bland andra Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.

Här hittar du receptet på Marcos pepparglacerade kalvlägg med potatispuré smaksatt med tryffel

Tidigare recept från Kockarnas kamp