Burkskinka med mimosasallad

2 röster
1 h 30 min
4

En äkta klassiker med modern twist där den krämiga röran blivit en fräsch salsa och skinkan glaserad med en rökig körsbärsglaze. 

Visa mer
1 h 30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 förp skinka
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Glaze

  • 3 förp cherry coca cola
  • 3 dl frysta körsbär
  • 0,5 msk sichuanpeppar, krossad
  • 2 dl kaffe, bryggt
  • 1 dl rökig bourbon

Salsa

  • 2 dl ananas, skurna i tärningar
  • 2 dl cantaloupemelon, skurna i tärningar
  • 2 dl galiamelon, skurna i tärningar.
  • 1 dl libsticka, finskuren
  • 2 dl stjälkselleri, skurna i bitar
  • 1 msk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl salladslök, strimlad
  • flingsalt
  • svartpeppar

Potatiscrème

  • 0,6 kg färskpotatis, skalad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 2 äggulor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skinka
    Koka burkskinkan i en timme i vatten (hela burken). Öppna försiktigt och stek dem hela hårt i smör och olja. Skiva upp och glasera med körsbärsglazen.
  2. Glaze
    Koka ihop allt i en kastrull. Mixa slätt med stavmixer. Låt reducera långsamt tills det blir en tjock glaze.
  3. Salsa
    Placera ananas och melon lite utspritt på en plåt. Bränn dem lite med en gasolbrännare, låt svalna. Blanda allt till salsan försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Potatiscrème
    Koka potatisen mjuk. Passera/pressa genom en finmaskig sil. Blanda ut med varm grädde. Rör ner salt och socker. Avsluta med att röra ner äggulorna.
  5. Servera den glaserade skinkan med salsa och potatiscrème.
7 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...