Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm socker, glukos och vatten i en kastrull. Smält gelatinet i sockerlagen. Rör i mjölk och syrad grädde och kör sedan smeten i en glassmaskin.
Kaksmulor
Sätt ugnen på 180 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Strössla degen över en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 5 minuter, rör om flera gånger under gräddningstiden. Smulet ska bli gyllenbrunt.
Inkokt rabarber
”Skala” rabarbern och dela den på mitten så att det blir två kortare bitar av varje rabarber. Skiva citronen, rensa jordgubbarna och låt sjuda upp i vattnet, sockret och rabarberskalet. Sätt kastrullen på lägsta värmen och lägg i den delade rabarbern. Låt sjuda väldigt försiktigt tills rabarbern är mjuk men har en kärna. Svala ner rabarbern i lagen.
Servera och garnera med fläderblommor och jordgubbsjuice.