Syrad gräddsorbet med inkokt rabarber och smulpajssmulor

6 röster
1 h
6-8

Elegant och ljuvligt god dessert med syrad gräddglass, inkokt rabarber och knapriga smulpajssmulor. 

Visa mer
1 h
6-8

Du behöver

Syrad gräddsorbet

  • 350 g syrad grädde
  • 200 g mjölk
  • 125 g socker
  • 25 g glukos
  • 50 g vatten
  • 2 gelatinblad

kaksmulor

  • 180 g mjöl
  • 50 g socker
  • 60 g råsocker
  • 110 g smör (rumsvarmt)
  • 1 krm salt

Inkokt rabarber

  • 250 g jordgubbar
  • 500 g vatten
  • 600 g socker
  • 0,5 citron
  • 4 rabarberstänger

Till servering

  • fläderblommor
  • jordgubbsjuice
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Syrad gräddsorbet
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm socker, glukos och vatten i en kastrull. Smält gelatinet i sockerlagen. Rör i mjölk och syrad grädde och kör sedan smeten i en glassmaskin.
  2. Kaksmulor
    Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Knåda ihop alla ingredienser till en smulig deg. Strössla degen över en ugnsplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 5 minuter, rör om flera gånger under gräddningstiden. Smulet ska bli gyllenbrunt.
  4. Inkokt rabarber
    ”Skala” rabarbern och dela den på mitten så att det blir två kortare bitar av varje rabarber. Skiva citronen, rensa jordgubbarna och låt sjuda upp i vattnet, sockret och rabarberskalet. Sätt kastrullen på lägsta värmen och lägg i den delade rabarbern. Låt sjuda väldigt försiktigt tills rabarbern är mjuk men har en kärna. Svala ner rabarbern i lagen.
  5. Servera och garnera med fläderblommor och jordgubbsjuice.
28 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...