Granglass med jordgubbar och caviar

Granglass med jordgubbar och caviar
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Granglass med jordgubbar och caviar

11 ingredienser

En dessert med spännande smakmöte mellan jordgubb, gran och caviar.

Ingredienser

Granglass

  • Del 1
  • 600 g grädde
  • 400 g mjölk
  • 150 g glykos
  • 25 g granbarr
  • Del 2
  • 40 g granbarr
  • 20 g spenat
  • 240 g äggula
  • 200 g strösocker

Jordgubbssirap

  • 500 g jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 20 g gin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i del 1 och koka upp, låt dra ca 20 minuter och sila.
  2. Mixa del 1 med spenat i en mixer. Blanda alla ingredienser från del 1 och 2 i en kastrull och sjud till 84 grader.
  3. Sila och kyl ner. Kör glassen i en glassmaskin.

Jordgubbssirap

  1. Hacka jordgubbar och blanda med socker och gin. Låt dra i rumstemperatur ca 2 h. Sila av och använd sirapen vid servering.

Vid servering

  1. Lägg glassen i en skål, toppa med flingsalt och caviar. Avsluta med jordgubbssirapen.