Granglass med jordgubbar och caviar

Granglass med jordgubbar och caviar
Foto: TV4
Thomas Sjögren SMK 2025
Thomas Sjögren SMK 2025

Granglass med jordgubbar och caviar

11 ingredienser

En dessert med spännande smakmöte mellan jordgubb, gran och caviar.

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Granglass

  • Del 1
  • 600 g grädde
  • 400 g mjölk
  • 150 g glykos
  • 25 g granbarr
  • Del 2
  • 40 g granbarr
  • 20 g spenat
  • 240 g äggula
  • 200 g strösocker

Jordgubbssirap

  • 500 g jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 20 g gin

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda alla ingredienser i del 1 och koka upp, låt dra ca 20 minuter och sila.
  2. Mixa del 1 med spenat i en mixer. Blanda alla ingredienser från del 1 och 2 i en kastrull och sjud till 84 grader.
  3. Sila och kyl ner. Kör glassen i en glassmaskin.

Jordgubbssirap

  1. Hacka jordgubbar och blanda med socker och gin. Låt dra i rumstemperatur ca 2 h. Sila av och använd sirapen vid servering.

Vid servering

  1. Lägg glassen i en skål, toppa med flingsalt och caviar. Avsluta med jordgubbssirapen.