Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait
Foto: TV4
Grillade jordgubbar med rabarberkompott och vaniljparfait
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Thomas Sjögren
Från:
Kockarnas kamp
13
ingredienser
Efterrätter
Grilla
Jordgubbar
Ingredienser
portioner
Vaniljparfait
2 äggulor
1 vaniljstång, snittad och fröna urskrapade
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott
3 rabarber
1 dl strösocker
1 citron
Grillade jordgubbar
1 l jordgubbar
1 dl olivolja
1 dl strösocker
Garnering
hallon
ängssyra
ätbara blommor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Vaniljparfait
Vispa äggula och florsocker tillsammans med vaniljfrön.
Vispa grädden lätt. Vänd ner grädden i äggulan och frys i en form. Stansa ringar vid servering.
Rabarberkompott
Skär ner rabarber och lägg i en kastrull med socker och citronjuice. Sjud försiktigt tills rabarbern blivit mjuk. Låt svalna innan servering.
Grillade jordgubbar
Skär jordgubbar i mindre bitar. Marinera i socker och olivolja. Grilla jordgubbarna i en finmaskig sil innan servering och servera varma.
Garnering
Toppa parfaiten med hallon och färska örter vid servering.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut