Gratinerade jätteräkor

Gratinerade jätteräkor
Foto: Charlotte Gawell
Nils mmolinder
Nils mmolinder

Gratinerade jätteräkor

8 ingredienser

20 m

Gratinerade jätteräkor med chili och vitlök tillsammans med en god bit bröd gör sig riktigt bra tillsammans. Gratineringen passar också fint till havskräftor, som på bilden, och andra sorters skaldjur.

Ingredienser

portioner
  • 24 jätteräkor (gambas)
  • 400 g smör, rumstempererat
  • 2 röda chilifrukter, finhackade
  • 0,5 citron, zest och saft
  • 4 klyftor vitlök, pressade eller finhackade (stora)
  • 2 dl ströbröd (gärna pankoströbröd)

Servering

  • timjankvist
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom räkorna väl i en bunke.
  3. Placera räkorna i en eldfast form, gärna så att de ligger tätt.
  4. Bred på rikligt med gratineringssmör.
  5. Gratinera i ugn i ca 7 minuter tills de har fått fin färg.

Servering

  1. Garnera räkorna med en kvist timjan och servera ett gott bröd till.