Tosterup special

Tosterup special
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Tosterup special

16 ingredienser

Pizza toppad med en enkel tomatsås, kokt skivad potatis, ramslök och isad silverlök.

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Deg

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet (37 grader)
  • 1100 g tipo 00 mjöl (eller vetemjöl special)
  • 20 g olivolja
  • 10 g salt

Tomatsås

  • 200 g tomatpuré
  • 250 g vatten
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 10 g salt

Topping

  • ca 400 g ost, riven
  • 12 kokt potatis
  • 100 g ramslök
  • 1 silverlök
  • 2 msk gräslök, finskuren

Gör så här

Håll skärmen tänd

Deg

  1. Blanda ut jästen i vattnet.
  2. Tillsätt mjölet och arbeta degen i en matberedare med degkrok på låg hastighet i 5 minuter.
  3. Öka hastigheten och tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 3 minuter.
  4. Häll slutligen i olivolja medan maskinen är igång och kör i 2 minuter till.
  5. Stjälp upp degen och rundriv 4 bullar som vägen ca 220-230 gram styck.
  6. Lägg bollarna på en lätt mjölad plåt och täck med en handduk. Låt jäsa i 1 timme.

Tomatsås

  1. Blanda samtliga ingredienser och rör ihop i 2-3 minuter. Ställ såsen i kylen en stund så att den tjocknar lite.

Topping

  1. Skala och skiva silverlöken tunt. Lägg i isvatten 15 minuter.
  2. Knåda ut degen och toppa med tomatsås, ost och skivad kokt potatis.
  3. Baka pizzan på en uppvärmd pizzasten i ugnen i 2-3 minuter på maxeffekt.
  4. Häll av löken och blanda med finskuren gräslök.
  5. Toppa pizzorna strimlad ramslök och lökblandningen efter gräddning.