Faster Saras hasselnötskaka med moccagrädde

Faster Saras hasselnötskaka med moccagrädde
Foto: TV4
David Enmark KK 2024
David Enmark KK 2024

Faster Saras hasselnötskaka med moccagrädde

Av: David Enmark

Från: Kockarnas kamp

9 ingredienser

1 h

En enkel men ack så god mjuk kaka på hasselnötter toppad med moccagrädde och riven mörk choklad.

Ingredienser

Kaka

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 200 g hasselnötter, finmalda (med skalet kvar)

Moccagrädde

  • 3 dl vispgrädde (måste vara 40 %)
  • 2 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk kaffe, starkt kallt

Garnering

  • mörk choklad, riven

Gör så här

Kakan

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en rund kakform.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner de finmalda hasselnötterna.
  4. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Moccagrädde

  1. Vispa grädde, kakao vaniljsocker och strösocker lätt fluffigt. Tillsätt kaffet och vispa lite till.

Uppläggning

  1. Servera en bit av kakan med en klick moccagrädde. Toppa med riven mörk choklad.