Sofias sashimi på pilgrimsmussla

0 röster
30 minuter
4

Råa och tunt skurna pilgrimsmusslor serveras med gröna jordgubbar i en yuzudressing garnerad med fläderblommor och rädisa. 

Visa mer
30 minuter
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 färska pilgrimsmusslor
  • 1 dl konc flädersaft (helst hemgjord)
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk yuzujuice
  • 1 dl vit soja
  • 1 ask shisoblad/krasse
  • 1 fläderblomma
  • 5 rädisor
  • 12 gröna jordgubbar
  • 1 flaska wasabiolja, liten

Gör så här

  1. Öppna musslorna och ta bort muskeln. Skölj av dem och låt dem ligga och torka på en kökshandduk 10 minuter.
  2. Blanda konc flädersaft, vit soja, risvinäger och yuzujuice till fläderponzun.
  3. Skär de gröna jordgubbarna i 2 mm tunna skivor. Hyvla rädisorna så tunt du kan och lägg i isvatten.
  4. Skölj och rensa fläderblommorna och plocka dem en och en.
  5. Klipp eller riv shisobladen i mindre bitar om de är stora. Om du har shisoskott är det bara att klippa dem i den storleken de är.
  6. Skär pilgrimsmusslorna i 4-6 skivor/mussla.
  7. Lägg musslorna och jordgubbarna i en rund ring omlott, placera några avrunna rädisskivor runt om. Droppa över ca 1/2 dl av fläderponzun, droppa i en eller 2 droppar wasabiolja. Garnera med shiso och fläderblommor.
4 november 2018

Laddar fler recept