Karva pumpa - enkla tips & trix

Karva mönster i halloweenpumpan är både kul och en gnutta utmanande - beroende på vad du karvar såklart. Men det behöver inte vara så svårt. Här ger vi några enkla tips och trix!

1. Börja med att skära ut locket. Välj en liten och vass kniv och jobba dig runt i en cirkel. Sedan är det bara att vicka lite på locket så lossnar det från pumpaköttet på insidan.

2. Ta hjälp av en glass-skopa, det är det allra enklaste. Men självklart fungerar en sked också.

3. Karva tills du har ca 1,5 cm kvar av köttet. Pumpan får inte bli för tunn, då är det risk att den går sönder sedan när du ska karva.

4. Spara inkråmet och pumpakärnorna. Pumpakärnorna kan du rosta i en stekpanna med lite olja och salt och här finns goda recept på vad du kan göra med pumpaköttet!

5. Nu gäller det att ha tungan rätt i munnen! Vad ska du karva? 

På Pinterest hittar du många roliga tips på läskiga gubbar och vackra karvningar. Det finns speciella tunna sågar (hobbyaffärer & välsorterade matbutiker) som du kan karva/ såga figurer med annars rekommenderas en vass och lite mindre kniv. Vill du inte låta barnen karva med kniv, kan de alltid måla med en rejäl, vattenfast tuschpenna.

Men ett riktigt enkelt och effektfullt tips är att använda en vanlig borr och borr olika stora hål i pumpan. Tar bara fem minuter och vips har du halloweens mysigaste pumpalykta! 

(Vill du inte ha levande ljus i pumpan fungerar små batteridrivna ljusslingor alldeles utmärkt!)

Här hittar du fler pysseltips på vad du kan göra med pumpan >>


Fler tips!

 • Läskiga chokladmuffins

  Baka till halloween

  Baka sötaste sötsakerna till halloween! Här har vi samlat recept på läskigt godis och rysligt goda kakor med halloweentema.
 • Scan halloween crostini

  7 snabba tips på pyssel till halloween

  Ätbart halloweenpyssel som barn (och stora barn) älskar. Här får du enkla tips på matigt pyssel som alla fixar, från fladdermus-servetter till läskiga korvfingrar!
 • Temasida halloween header

  Allt för halloween

  Karvade pumpor, läskiga kostymer, rykande bål, grymt goda grytor och skrämmande gott godis. Här har vi samlat allt du behöver för ett lyckat halloweenparty!

För en läskigt god Halloween

Fler festliga tips...

 • Scan halloween crostini

  7 snabba tips på pyssel till halloween

  Ätbart halloweenpyssel som barn (och stora barn) älskar. Här får du enkla tips på matigt pyssel som alla fixar, från fladdermus-servetter till läskiga korvfingrar!
 • Scan halloween korv med bröd

  Massor av goda halloweenrecept

  Marängbenknotor, spökbål, häxfingrar med grönt mos, fladdermuskakor, pumpakakor och mycket mer. Här hittar du recept som passar perfekt för en läskigt god halloween.
 • Felix halloweenartikel korvspöken i ketchup

  5 tips - så fixar du halloweenfesten på nolltid!

  Halloweenkostymer, karva pumpa, lekar, godis - och vad ska man bjuda på? Här är 5 enkla tips för dig som är ute i sista sekund.
  Sponsrat innehåll

3 skrämmande drinkar