Ploppfyllda döskallar

POPULÄRT
KF ploppfyllda döskallar
Foto: Köket.se

Ploppfyllda döskallar

Från: Köket

12 ingredienser

40 minuter

Ett läskigt gott och kul kaktips till halloween! Bakformen till döskallarna kommer från Nordic Ware och finns att köpa hos Bagaren och Kocken, Cervera, Kitchen Lab, Leilas general store mfl.

Ingredienser

portioner döskallar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 12 bitar Ploppchoklad (2 plopprutor i varje form)
  • 12 cocktailbär
  • matfett, till formen
  • ströbröd, till formen
  • florsocker, till garnering
  • dödskalleform

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen, gärna med flytande smör så det kommer åt i alla vrår i formen).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och häll upp i döskalleformarna. Tryck ner två plopp i varje döskalleform.
  4. Grädda dina döskallar i cirka i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
  5. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formarna, pudra med florsocker och dekorera coctailbären som ögon.