I samarbete med Kökets butik

Ploppfyllda döskallar

4 röster
40 minuter
6 döskallar
KF ploppfyllda döskallar
Foto: Köket.se

Usch så läskiga - men ack så goda! Vanlig sockerkakssmet där du trycker i plopp-chokladbitar (eller annan choklad går också bra). 

Döskalleformen är från Nordic Ware och du kan köpa dem HÄR >>

Visa mer
40 minuter
6 döskallar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 12 bitar plopp (2 plopp i varje form)
  • 12 coctailbär
  • matfett till formen
  • ströbröd till formen
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen, gärna med flytande smör så det kommer åt i alla vrår i formen).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och häll upp i döskalleformarna. Tryck ner två plopp i varje döskalleform.
  4. Grädda dina döskallar i cirka i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
  5. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formarna, pudra med florsocker och dekorera coctailbären som ögon.
I samarbete med Kökets butik
13 oktober 2018

Laddar fler recept