Ploppfyllda döskallar

KF ploppfyllda döskallar
Foto: Köket.se

Ploppfyllda döskallar

8

5 steg att laga

12 ingredienser

40 minuter

Ingredienser

portioner6 döskallar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 12 bit Ploppchoklad (2 plopprutor i varje form)
  • 12 cocktailbär
  • matfett, till formen
  • ströbröd, till formen
  • florsocker, till garnering
  • dödskalleform

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen, gärna med flytande smör så det kommer åt i alla vrår i formen).
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver i smeten och häll upp i döskalleformarna. Tryck ner två plopp i varje döskalleform.
  4. Grädda dina döskallar i cirka i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
  5. Ta ut och låt svalna. Vänd upp och ned på formarna, pudra med florsocker och dekorera coctailbären som ögon.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer