Ljummen pumpasallad med parmesan

POPULÄRT
Ljummen pumpasallad med parmesan
Foto: Johanna Kassel
Jessica Frej
Jessica Frej

Ljummen pumpasallad med parmesan

11 ingredienser

30 m

Jag har alltid älskat butternutpumpa! Den här salladen svängde jag ihop till lunch en gång och la upp en bild på instagram i vanlig ordning. Kommentarerna haglade in och alla ville ha receptet och jag var nästan chockad själv över hur gott det blev trots att rätten var så enkel. 

Recept ur boken ”Fest på 30 minuter” av Jessica Frej

Ingredienser

portioner
  • 2,5 kg butternutpumpa [ca 2 st]
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl sötmandel
  • 24 körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 100 g bladspenat
  • 50 g rucolasallad
  • 200 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala pumpan med potatisskalare eller en vass kniv. Dela pumpan i små kuber, storlek som en sockerbit ungefär. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper och häll över olivolja, salt, peppar och vitlöksklyftorna (i sitt skal).
  3. Baka i ugnen i 17 minuter, häll på mandlarna, och ändra till grilläge och kör i tre minuter till.
  4. Dela tomaterna på mitten. Riv parmesanosten grovt. Finhacka basilikan.
  5. Ta ut pumpan lägg övriga ingredienser på plåten ihop med pumpan och blanda om.
  6. Vitlöksklyftorna kan du ta bort helt om du vill eller om du vill ha mer vitlökssmak så ta ur dem ur skalet, finhacka och lägg tillbaka.
  7. Servera direkt från plåten.