Chokladkaka med glasyr

Baka till halloween
Foto: TV4
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Chokladkaka med glasyr

11 ingredienser

Linda Lomelinos maffiga chokladkaka med glasyr. Dekorera med orange glasyr och grön marsipan till halloween!

Ingredienser

Chokladkaka

  • 225 g smör
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl kaffe (eller vatten)
  • 4,75 dl vetemjöl
  • 4 dl strösocker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 ägg (stora)
  • 0,75 dl gräddfil

glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1-3 msk mjölk
  • ev hushållsfärg (eller pastafärg)

Gör så här

Chokladkaka

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter smet, ställ åt sidan.
  3. Blanda smör, kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge.
  4. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål.
  5. Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet.
  6. Tillsätt ägg och gräddfil och rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter.
  8. Låt svalna i formen cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler.

Glasyr

  1. Häll upp florsocker i en skål.
  2. Tillsätt en matsked mjölk i taget tills önskad konsistens uppnås.
  3. Tillsätt eventuellt karamellfärg eller pastafärg.
  4. Häll glasyren över kakan.