Chokladkaka med glasyr
Chokladkaka med glasyr
11 ingredienser
Linda Lomelinos maffiga chokladkaka med glasyr. Dekorera med orange glasyr och grön marsipan till halloween!
Ingredienser
Chokladkaka
- 225 g smör
- 0,75 dl kakao
- 2,5 dl kaffe (eller vatten)
- 4,75 dl vetemjöl
- 4 dl strösocker
- 1,5 tsk bikarbonat
- 2 ägg (stora)
- 0,75 dl gräddfil
glasyr
- 2 dl florsocker
- 1-3 msk mjölk
- ev hushållsfärg (eller pastafärg)
Gör så här
Chokladkaka
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter smet, ställ åt sidan.
- Blanda smör, kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge.
- Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål.
- Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet.
- Tillsätt ägg och gräddfil och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter.
- Låt svalna i formen cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler.
Glasyr
- Häll upp florsocker i en skål.
- Tillsätt en matsked mjölk i taget tills önskad konsistens uppnås.
- Tillsätt eventuellt karamellfärg eller pastafärg.
- Häll glasyren över kakan.