Pumpapaj - pumkin pie
Pumpapaj - pumkin pie
13 ingredienser
1 h
Fantastiskt god och lättbakad paj med pumpa. Sprött pajskal fylls med en len och krämig pumpakräm kryddad med kanel, ingefära och nejlika. En riktig amerikansk klassiker till halloween.
Här hittar du recept på pumpapuré.
Ingredienser
Pajskal
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 100 g smör, kallt
- 0,5 tsk salt
- 4 äggulor
Fyllning
- 4,5 dl pumpapuré
- 1,75 dl strösocker
- 400 g kondenserad mjölk sötad
- 2 ägg
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk malen ingefära
- 1 krm malen nejlika
Gör så här
- Kör mjöl, socker, smör och salt till en smulig massa i matberedaren.
- Tillsätt en äggula i taget samtidigt som du låter matberedaren fortsätta arbeta.
- Tryck ut degen i din pajform med avtagbara kanter, ca 23 cm i diameter. Låt den stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter eller tills att den inte längre är glansig.
- Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke och häll sedan upp den i pajskalet.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, sänk sedan värmen till 175 grader (över- och undervärme) och låt den fortsätta gräddas i ytterligare 30 minuter eller till dess att fyllningen inte längre är lös.