Keep it Real

POPULÄRT
Keep it Real
Foto: Andreas Nilsson

Keep it Real

3 ingredienser

Whiskeydrink inspirerad av Jakob Arevärn.

Precis lika komplex som en viss hårdost är Johnnie Walker Black Label – sälta och torkad frukt möts av ett djup som får gommen att sätta igång likt en jävla cirkus av smaker. Smakerna i Västerbottensost påminner väldigt mycket om Johnnie Walker och blir en kombination som aldrig kommer att gå ur tiden. För att få drinken att svettas lite extra så röker vi alltihop så att det få en helt egen karaktär /Emil

Receptet kommer från boken "Salongs i Norrland" - En cocktailresa av Emil Åreng.

Ingredienser

 • 50 ml Johnnie Walker Black Label
 • 30 ml sockerlag, tvättad med Västerbottensost
 • 20 ml citronsaft, färskpressad

Gör så här

 1. Sockerlag tvättad med Västerbottensost
  Koka upp en dubbel baslag och låt puttra på medeltemperatur. Tillsätt 125 gram riven Västerbottensost, rör om och låt den verkligen smälta ner i sockerlagen. Håller minst 1 månad i kyl.
 2. Utförande
  Skaka alla ingredienser och sila sedan upp det i ett cocktailglas. Lägg någon slags kupol eller behållare över cocktailglaset och rökfyll den så blir det en jävla åktur när drinken intas!
 3. Rök drinken med björkspån eller tallmossa
  För att röka något behöver du en smokegun eller liknande. Tillsätt det du vill röka i det lilla hålet i ”pistolen”. Blötlägg det du ska använda innan, om det är av spån-karaktär, använder du mossa är det bara att köra. Använd någon slags behållare eller kupol så att röken stannar kvar och ger smak till drinken. Här kan man experimentera!