Kexsticks med färskost och oliver

Halloweenpyssel - 10 snabba tips!

Ätbart halloweenpyssel som barn (och stora barn) älskar. Här får du enkla tips på matigt pyssel som alla fixar, från fladdermus-servetter till läskiga korvfingrar!

Den 31 oktober firas halloween, en tradition som har sitt ursprung på Irland och sedan via USA tagit sig till Sverige. Förutom läskiga masker, "bus eller godis", pumpor och tända ljus så förknippas halloween med mat. Eftersom det är barnens högtid så finns det massor av roligt att hitta på. Här är sex enkla och semi-läskiga tips till halloweenpartyt!

1. Baka läskigare paj

Det här är superenkelt och riktigt gott för både stora och små! Med ett läskigt lock på pajen kan du enkelt imponera på halloweenfesten.

Här hittar du receptet på vår läskiga köttfärspaj

2. Hamburgare med tänder

Den här älskar barnen! Gör traditionella hamburgare och fyll burgaren med sallad, mozzarellaskivor, dressing och ketchup. Klipp kanten på en vanlig ostskiva som vassa tänder och tryck ned två tandpetare (eller avklippta grillspett i trä) och trä på två gröna oliver. Tryck ned dem i den färdiga hamburgaren så blir det som söta ögon.

3. Spökfalu

Till de allra minsta kan det vara gott med något enkelt. Varför inte barnens favorit, makaroner och falukorv? Makaronerna kan du koka i lite grön eller röd karamellfärg och skär små gubbar i falukorvarna innan du steker dem - rejält uppskattat hos barnen.

4. Fingerkorvar

Vanlig varmkorv med bröd är också populärt hos barnen. Skär av en bit på toppen av korvarna (som en nagel) och skär några streck mitt på så får du korvar som liknar fingrar. Lagom läskigt och kul!

5. Svart spagetti med ögonsås

Ännu ett superenkelt och gott recept. Gör klassisk köttfärsås och toppa den med mozzarellabollar som du gröpt ur och sedan stoppat en halv grön oliv i - som iris i ögat.  Använd svart karamellfärg till pastan - blanda i den först när du hällt av kokvattnet.

![](https://img.koket.se/standard-large/kexsticks-med-farskost-och-oliver.png.jpg)

Sponsrat innehåll

6. Spindelkex

Den här kanske främst är för de vuxna. Kexsticks med färskost och spindlar gjorda av svarta oliver. Köp urkärnade oliver och dela dem på mitten. Gör kroppar av den ena halvan och av de andra halvorna skivar du små ben. Försvinnande gott snack på halloweenfesten!

![](https://img.koket.se/standard-large/servettvikning-8.jpg)

7. Vik en fladdermus av servetten

Fint och busenkelt! Här visar vi steg för steg hur du viker till servetten 

8. Karva pumpa

Karva pumpa - hur barnsligt kul är inte det? Använd en vanlig borr, karva med kniv eller varför inte bara måla pumpan - här får du massor av inspirerande pumpapyssel

9. Döskallar

Det är inte bara pumpan som kan karvas. Dessa superenkla och så skrämmande goda döskallar blir extra dekorativa på det dukade halloweenbordet! Här är receptet på de vitlöksfrästa döskallarna 

10. Duka upp till fest!

Duka upp till halloweenmiddag. Men det kan bli dyrt när det ska inhandlas massor av läskig spök-rekvisita. Här ger vi tips på enkla och effektfulla dukningstips. Vad sägs om dessa ölflaskor i glas med svarta ljus i? Få fler dukningstips här