Vitlöksfrästa döskallar
Vitlöksfrästa döskallar
7 ingredienser
10 min
Bästa tillbehöret på halloweenbuffén måste vara dessa skrämmande goda champinjoner... ehum... döskallar. Vill du ha hetta - skiva ner en chilifrukt och fräs med i stekpannan!
Ingredienser
- 300 g champinjoner (med 'lång' stjälk)
- 2 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 2 msk färsk persilja, hackad
- 2 schalottenlökar, skivad
- 2 vitlökar, finhackade
- salt
Gör så här
- Dela champinjonerna i två bitar. Ta ett sugrör och stansa ut två hål för ögonen. Med en kniv jackar du ur fåror för tänderna i champinjonens stam/ stjälk och ett litet jack för näsan.
- Skala och skiva schalottenlöken och finhacka persilja och vitlök.
- Hetta upp en stekpanna och häll i smör, olja, löken, vitlöken och persiljan. Häll i champinjonerna och fräs tills de fått lite färg. Addera mer olja om det behövs. (Överbliven olja kan sedan sparas till pasta eller ringla över som dressing till sallad)
- Smaka av med lite salt och servera direkt!