• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Läskig köttfärspaj till halloween

Scan halloween köttfärspaj
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Läskig köttfärspaj till halloween

5 steg att laga

10 ingredienser

45 m

En superenkel och riktigt god paj för både stora och små! Gör ett läskigt täcke av pajdeg och den blir perfekt till halloweenfesten.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 400 g färdig pastasås (eller tomatsås)
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • chilifrukt
  • en knippe persilja, hackad
  • 2 pajdegar
  • 1-2 dl mozzarellaost, riven
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Stek nötfärsen och addera färdig pastasås/tomatsås. Krydda med salt, peppar, paprikapulver, chili, en näve hackad persilja och låt smakerna puttra ihop med färsen.
  2. Ta två färdiga pajdegar, tryck ut ena pajdegen i botten på en pajform och upp på kanterna, förgrädda i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader.
  3. Ta ut pajdegen, häll i köttfärsröran, 1-2 dl riven mozzarellaost och ett paket coctailtomater i pajskalet.
  4. Rulla ut den andra pajdegen på köksbänken (med smörpapper under) skär ut ögon näsa och ett streck till mun. Skär till lagom storlek så "ansiktet" passar pajen. Lägg över pajskalet på pajen och klipp nu tänder med en sax.
  5. In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg.