Pumpaartikel pumpa med rök

Pumpapyssel - roliga tips & trix med pumpor!

Tycker du det är tungt, bökigt och kladdigt att hålla på med pumpa? Eller kanske rent av dyrt? Här tipsar vi om allt möjligt kul du kan göra med din pumpa!

1. Nej, alla vill inte köpa en stor, dyr pumpa och karva. Köp mindre och måla gubbar på istället. 

Saknar du ljuseffekten? Lägg en liten batteridriven diodslinga runt pumpan så lyser den fint i mörkret!

2. För en del av oss har det blivit tradition att karva pumpa! Läskiga ögon med stora, arga munnar. Men ta det ett steg längre. Idag finns flera olika sätt att skapa ofarlig rök på, antingen kan du ha en skål med kolsyreis i pumpan eller en liten rökmaskin som man lägger i vatten (finns i partyaffärer).

3. Ett budgetalternativ till pumpan är att använda gamla syltburkar med värmeljus i. Måla dem i orange färg, eller tejpa tunt silkespapper runt dem och limma svarta silhuetter på. Supersnyggt i höstmörkret och ett kul, kladdfritt (nästan!) pyssel för barnen.

4. När du karvat, kasta inte pumpainkråmet! Här kan du se massor av kul och gott du kan göra med innehållet från pumpan -->

5. Idag är det trendigt att måla sina pumpor, eller spraylacka dem i olika färger och mönster som rosa, guld, glitter och koppar.  

Eller varför inte förvandla din klassiskt orangea gubbe till en vit, arg spökpumpa?

6. Borra istället för att karva. Använd en vanlig eldriven borr och borra vackra hålmönster runt om pumpan (efter du tömt den på innehåll). Enkelt och effektfullt på bara några minuter.

7. Tryter idéerna? Klicka in dig hos Pinterest - här finns de galnaste, roligaste, snyggaste, trendigaste och mest udda pumpakarvningarna du kan föreställa dig!