7 sätt att använda halloweenpumpan_header

7 sätt att använda halloweenpumpan

Flytande pumpabåtar, rostade pumpakärnor och pumpakarvning som ett riktigt proffs - vi har samlat de bästa och mest oväntade tipsen på vad du göra med din halloweenpumpa!

1. Pumpakärnorna: Mumsigt tilltugg på nolltid

Rengör och skölj pumpakärnorna så de blir helt rena. Sprid ut dem på ett bakplåtspapper, ringla över lite olja och rosta dem mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter. Nu har du ett riktigt enkelt och frasigt gott snacks ![](https://img.koket.se/standard-large/len-pumpasoppa-med-kokosmjolk.jpg)
Tips! Använd kärnorna som topping till den här soppan >>

2. ... eller spara pumpakärnorna till nya plantor

Spara kärnorna till nästa säsong så kan du odla dina egna pumpor! Sen kan du laga massa gott med pumpa >>

3. Dekorera bordet till halloweenmiddagen

Gästerna trillar nog inte av stolen av skräck, men spraymålade pumpor är riktigt snygga att piffa bordet med!

Duka till halloween - 4 snygga tips >>4. Servera soppa i pumpaskalet

Servera pumpasoppan i en skål av pumpaskalet! Det blir en riktig succé till halloweenmiddagen. Tänk på att använda en matpumpa till soppan.

Här hittar du receptet >>

5. Karva som ett proffs

När du ska karva ut en halloweenpumpa är en riktigt vass kniv a och o. Men vill du karva pumpa som ett riktigt proffs? Använd en borrmaskin och skär med kniv mellan hålen - då blir det riktigt jämnt och snyggt utan att kniven sticker iväg.

6. Tävla med flytande pumpabåtar

Visste du att pumpor flyter? Gör båtar av de gamla pumporna och sjösätt dem! Vems driver längst? Testa i en å och tävla med hela familjen om vems pumpa som är bäst!

7. Läskigaste pumpan!

Vill du inte karva i pumpan - ja då kan du ändå få till halloweens läskigast pumpa! Använd röd fingerfärg och gör blodiga handavtryck på pumporna!