Len pumpasoppa med kokosmjölk

Len pumpasoppa med kokosmjölk
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Len pumpasoppa med kokosmjölk

42

12 ingredienser

25 min

Mustig pumpasoppa gjord med kokosmjölk, kryddad med garam masala. Nyttig och enkel soppa.

Kokosmjölken ger en härlig touch på soppan men det går givetvis bra att ersätta den med grädde om man vill. Får du inte tag i garam masala kan du ta vanlig curry, mango curry, durban curry eller annan torr curryblandning. Tillsätt i så fall gärna lite nymalen kardemumma.
 
Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1,5 msk garam masala (eller annan curry)
  • 500 g pumpakött, utan skal från ex Muscatpumpa
  • 5 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 msk ingefära, färskriven saft från
  • salt
  • svartpeppar
  • rostade pumpakärnor
  • ev citronsaft

Gör så här

  1. Skär pumpaköttet i små tärningar. Hetta upp en stor kastrull och smält smöret.
  2. Fräs lök, vitlök och garam masala tills löken är mjuk och tillsätt därefter pumpan.
  3. Fortsätt fräs i någon minut och slå sedan på buljong och kokosmjölk.
  4. Koka upp och låt sjud på mellanvärme i ca 15 minuter utan lock eller tills pumpan mjuknat.
  5. Rör om då och då under tiden.
  6. Tillsätt slutligen pressad saft från den rivna ingefäran. Mixa med stavmixer till en slät soppa.
  7. Smaka av med salt, svartpeppar och ev lite citronsaft. Servera med ett gott bröd och lite rostade pumpakärnor på toppen.