Felix halloweenartikel korvspöken i ketchupfelix-svg-logo

5 tips - så fixar du halloweenfesten på nolltid!

Halloweenkostymer, karva pumpa, lekar, godis - och vad ska man bjuda på? Här är 5 enkla tips för dig som är ute i sista sekund.

1. Korv + ketchup = barnfavoriten!

Alla älskar korv! Och det går dessutom supersnabbt att fixa. Skär korvarna på mitten och klyv änden i flera olika snitt. Skär hål för munnen med en liten sax. Stek i smör och dekorera små ögon med hjälp av en livsmedelspenna eller stick små hål med en tandpetare. Servera alla korvspöken på ett fat med ketchup.
 
Tips! Testa barnens favorit - Felix ketchup osötad, helt utan tillsatt socker!

2. Många gäster?

Pommes är perfekt att bjuda på om det är många barn. Skvätt över lite röd karamellfärg och rör om så får de ett läskigare utseende. Välj på Felix Pommes criss-cut, Gårdspommes eller Pommes strips.

3. Servera färdig gryta

Har du ont om tid men vill ändå bjuda på en rejäl gryta? Köp några färdiga frysrätter och dryga ut med grädde, krossade tomater, bönor och halloumi. Prova Felix chipotle chili eller halloumi hot pot. Servera med baguette och lagrad ost till.

4. Spännande lekar

Alla barn vill ha spännande lekar på halloween. Hinkar täckta med svart plast (litet hål för handen) och hemligt innehåll är en riktig favorit. 

Fyll hinkarna med olika innehåll som kall spaghetti, varmt och löst potatismos, kall kräm, mossa, små ballonger, sylt, grästuvor och låt barnen få ett uppdrag att hitta nycklar, glaskulor, stenar etc i hinkarna. 

Självklart ska hinkarna stå i ett mörkt rum fullt med spindelnät. Tejpa för lampknappen, täck golvet med sopsäckar (det blir kladdigt!) och stå redo med handdukar utanför rummet! Glöm inte öronpropparna - många hisnande skrik blir det!

5. Godispumpor

Strunta i stora skålar med godis överallt. Gör små söta papperspumpor av servetter och fyll dem med en näve godis. Tejpa ihop dem med svart tejp upptill. Betydligt gulligare och mer lagom!