Kryddig linsgryta med vegobullar

Kryddig linsgryta med morotsbullar
Foto: köket.se

Kryddig linsgryta med vegobullar

15 ingredienser

25 m

Vegetarisk linsgryta på tomat, curry, kokosmjölk och ingefära med färdiga vegetariska Delikatessbullar. Snabbt, mättande och riktigt gott!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl linser
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • salt
  • peppar
  • 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i en gryta tillsammans med olja, curry och cayennepeppar.
  2. Slå över krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Tillsätt linser och ingefära och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
  3. Stek under tiden morotsbollarna i en stekpanna så de får lite krispig yta. Lägg ner bollarna i linsgrytan och toppa en knippe koriander. Klart!
TIPS!