Kryddig linsgryta med vegobullar

Foto: köket.se
Kryddig linsgryta med vegobullar
15 ingredienser
25 m
Vegetarisk linsgryta på tomat, curry, kokosmjölk och ingefära med färdiga vegetariska Delikatessbullar. Snabbt, mättande och riktigt gott!
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- olja, till stekning
- 1 msk curry
- 1 krm cayennepeppar
- 400 g krossade tomater
- 2,5 dl kokosmjölk
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 dl linser
- 5 cm färsk ingefära, riven
- salt
- peppar
- 1 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
- färsk koriander
Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i en gryta tillsammans med olja, curry och cayennepeppar.
- Slå över krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Tillsätt linser och ingefära och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
- Stek under tiden morotsbollarna i en stekpanna så de får lite krispig yta. Lägg ner bollarna i linsgrytan och toppa en knippe koriander. Klart!
TIPS!