I samarbete med FELIX

Kryddig linsgryta med morotsbullar

44 röster
25 m
4

Vegetarisk linsgryta på tomat, curry, kokosmjölk och ingefära med färdiga morotbullar. Snabbt, mättande och riktigt gott!
Vill du prova att göra egna vegobullar? Prova detta supersmarriga recept!

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl linser
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • salt och peppar
  • 1 förp Felix morotsbullar
  • koriander

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i en gryta tillsammans med olja, curry och cayennepeppar.
  2. Slå över krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Tillsätt linser och ingefära och låt koka i ca 15 minuter. Smaka av grytan med salt, peppar och eventuellt mer kryddor.
  3. Stek under tiden morotsbollarna i en stekpanna så de får lite krispig yta. Lägg ner bollarna i linsgrytan och toppa en knippe koriander. Klart!
Tips!
FELIX chipotle chili paj
15 maj 2017

Laddar fler recept