Spökmuffins med oreos och nutella

POPULÄRT
koket.se
Läskiga chokladmuffins
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Spökmuffins med oreos och nutella

22 ingredienser

45 m

Halloweencupcakes med nutellafrosting, oreosmulor och marängspöken. Ruskigt gott!

logo
Roy Fares KH2024

Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser

portioner12 - 14 stycken

Muffins

  • 100 g mörk choklad
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 175 g kaffe, varmt [1,75 dl]
  • 120 g vetemjöl [2 dl]
  • 170 g strösocker [2 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 3 g bikarbonat [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 90 g olja [1 dl]
  • 110 g ägg, rumsvarma (2 st)
  • 4 g vitvinsvinäger [2 tsk]

Nutellafrosting

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 100 g nutella [3 msk]

Marängspöken

  • 150 g äggvita [4-5 st]
  • 220 g strösocker [2,5 dl]
  • 0,5 krm salt

Dekorering

  • 7 oreokex, mixade till smulor
  • svart marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögon

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg 12-1 cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  2. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll varmt kaffe över chokladen och blanda med en visp och ställ åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Och i en tredje, större bunke, blandar du vegetabilisk olja, ägg och vitvinsvinäger och vispar lite lätt. Blanda i chokladblandningen och dem torra ingredienserna.
  5. Fyll max 3/4 av muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt
  6. svalna helt innan du lägger på frostingen.

Frosting

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron.
  2. Vispa rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt. Vispa i nutella och sist den smälta chokladen. Vispa tills du har en luftig och fin frosting.

Maräng

  1. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.

Montering

  1. Spritsa en rund cirkel med nutellafrosting på varje cupcake
  2. Doppa försiktigt den spritsade cupcaken i oreosmulorna så att det täcker frostingen
  3. Spritsa på marängen som spöken och sätt ditt ögon.