Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde

10 bullar med fyllning
Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde
Foto: TV4

Orange semlor fyllda med chokladgrädde och nutellakräm. Halloween-temat är en perfekt ursäkt för alla oss som vill äta semlor året runt.

Receptet ger 30 semmelbullar, fyllningen räcker till 10 stycken. 

25 oktober 2017
10 bullar med fyllning

Du behöver

Semmelbullar

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl socker
  • 1 krm salt
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg att pensla med
  • orange pastafärg

Nutellakräm

  • 1 vaniljstång
  • 6 ekologiska äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl nutella

Chokladgrädde

  • 3-4 dl vispgrädde
  • kakao, efter smak

Gör så här

  1. Semmelbullar
    Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver.
  2. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  3. Ta upp degen och dela den i 30 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.
  4. Nutellakräm
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  5. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. Vänd i nutellan.
  6. Chokladgrädde
    Vispa grädden fluffig och sikta i kakao.
  7. Montering
    Skär av locket på bullarna. Bred nutellakräm i botten, spritsa på chokladgrädden och toppa med locket. Sikta ev över lite florsocker.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept