Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde

POPULÄRT
Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde

17 ingredienser

Orange semlor fyllda med chokladgrädde och nutellakräm. Halloween-temat är en perfekt ursäkt för alla oss som vill äta semlor året runt.

Receptet ger 30 semmelbullar, fyllningen räcker till 10 stycken.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bullar med fyllning

Semmelbullar

  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg, till pensling
  • orange pastafärg

Nutellakräm

  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor (ekologiska)
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl nutella

Chokladgrädde

  • 5-6 dl vispgrädde
  • kakao (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Semmelbullar

  1. Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker och salt. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget, pastafärg och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver.
  2. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  3. Ta upp degen och dela den i 30 bitar.
  4. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.

Nutellakräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
  2. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. Vänd i nutellan.

Chokladgrädde

  1. Vispa grädden fluffig och sikta i kakao.

Montering

  1. Skär av locket på bullarna. Bred nutellakräm i botten, spritsa på chokladgrädden och toppa med locket. Sikta ev över lite florsocker.