Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept headerzeta_logo_svg

Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept

Boken om Fernando di Luca - grundaren av Zeta. En historia som handlar både om livet, kärlek och den italienska maten som både är underbar och nyttig på samma gång!

Foto: Magnus Ragnvid

Fernando kom från Italien till Sverige 1961, och 10 år senare grundade han företaget Zeta och började importera olivolja från Italien. Det är vi glada för! Idag anses nämligen Fernando vara en av de viktigaste orsakerna bakom det italienska kökets genomslag i Sverige. 


Boken om Fernando är en kombinerad biografi och kokbok som börjar före det andra världskriget, fortsätter med vilda bilturer genom Italien, romantik i Stockholm och iakttagelser från matbranschen. Fernando delar också med sig av enkla tips om hälsa och över 60 recept på sina egna italienska favoriträtter. Se nedan för några smakprov från boken!

– Det har varit fantastiskt roligt att få skriva ner min livshistoria och berätta om resan med Zeta. Under åren har jag samlat på mig en hel del kunskap om medelhavsmaten, som jag gärna delar med mig av. Jag vill också inspirera till en mer hälsosam livsstil med några av mina favoritrecept, berättar Fernando Di Luca.

Läs mer och köp boken här: Adlibris Bokus

Recept från boken Fernando! Mitt livs historia, mitt livs recept