Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

Zeta Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto
Foto: Zeta

Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

9 ingredienser

15 min

Få saker är så lättlagat och gott som pinsa! Här toppas pinsan med klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som snittar till drinken.

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 1 förp Zeta Pinsasås Classico
  • 1 förp Zeta Parmigiano Reggiano flarn
  • 1 Zeta Mozzarella
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 förp Zeta Prosciutto di Parma
  • färsk basilika
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader (230 grader för tillagning i tråg). Lyft pinsan ur papperstråget och lägg på plåt. Har du en pizzasten, ställ in den i ugnen och värm till 275-300 grader.
  2. Skär mozzarella i bitar och lägg på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till den får krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
  3. Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över 0,5 dl parmesanflarn och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
  4. Grädda pinsan i ca 5-7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.
  5. Salta och peppra. Fördela prosciutto, basilika och flarn av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!
TIPS!
Pinsa - 11 enkla och goda recept
Zeta Pinsa med salami och oliver

Pinsa - 11 enkla och goda recept

Busenkel att tillaga och passar lika bra som en hel maträtt eller uppskuren som snittar.

Läs mer

Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet - bröd

Olivolja - därför är det bästa valet

Vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer