Sommarsallad med vattenmelon, havreris, fetaost och grillad zucchini

7 röster
25 m
4-6
Sommarsallad med vattenmelon, havreris, fetaost och grillad zucchini
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

Fräsch och god sallad till sommarens grillkvällar på Svenskt Havreris, vattenmelon, fetaost, grillad zucchini och mynta. Servera gärna salladen med en bit grillat och en yoghurtsås eller bara i sig självt som en fräsch sommarlunch!

25 m
4-6

Du behöver

  • 1 zucchini
  • olja
  • salt
  • 3 dl Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 0,5 vattenmelon
  • 70 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • 4 salladslökar
  • 1 kruka mynta
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skiva zucchinin och strö över salt. Pensla med olja och grilla snabbt på hög värme så zucchinin får lite färg och bränd yta. Alternativt kan du steka zucchinin tillsammans med lite olja i en stekpanna.
  2. Koka havreriset enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Tärna vattenmelonen och fetaosten. Skiva salladslöken fint och plocka myntabladen.
  4. Blanda havreriset med den grillade zucchinin, fetaost, rucola, salladslök, och mynta. Krydda med lite salt och ringla över en fin olivolja. Några stänk balsamico blir också gott till.
  5. Servera gärna salladen med en bit grillat och en yoghurtsås eller bara i sig självt som en fräsch sommarlunch!
24 februari 2020