Pasta pecorino med chili

koket.se
Pasta pecorino med chili
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta pecorino med chili

9 ingredienser

15 min

Löjligt lättlagad och krämig pastarätt med den goda italienska fårosten pecorino samt färsk chili. En middag med få ingredienser som du svänger ihop på nolltid!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni
  • 1 pecorinoost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva chili.
  2. Koka pastan någon minut kortare än vad som står på förpackningen i välsaltat vatten.
  3. Stek chili i lite olja på låg värme, riv ned vitlök.
  4. Tillsätt grädde och riv ned all pecorino.
  5. Vänd ned pastan och lite pastavatten, låt allt koka klart till en krämig sås.
  6. Vänd ner rucola och servera.