Pasta pecorino med chili

NYHET
Pasta pecorino med chili
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Pasta pecorino med chili

9 ingredienser

15 min

Löjligt lättlagad och krämig pastarätt med den goda italienska fårosten pecorino och färsk chili. Få ingredienser och middag på nolltid är alltid en hit!

Ingredienser

portioner
  • 400 g rigatoni
  • 1 pecorinoost
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 65 g rucolasallad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva chili.
  2. Koka pastan någon minut kortare än vad som står på förpackningen i välsaltat vatten.
  3. Stek chili i lite olja på låg värme, riv ned vitlök.
  4. Tillsätt grädde och riv ned all pecorino.
  5. Vänd ned pastan och lite pastavatten, låt allt koka klart till en krämig sås.
  6. Vänd ner rucola och servera.