• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Spaghetti och köttfärssås, Jenny Finns recept

0 röster
20 m
6-7
Köttfärssås med nötfärs
Foto: Jenny Finn
20 m
6-7

Du behöver

  • 800 g nötfärs
  • 1 lök (stor)
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)
  • ca 2 tsk torkad timjan
  • ca 2 tsk torkad basilika
  • strösocker (efter smak)
  • 0,5 dl grädde (kan uteslutas)
  • smör (att steka i)
  • spaghetti (till servering)

Gör så här

  1. Finhacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Fräs snabbt i smör i en gryta. Bara så den blir lite glansig. Ha i nötfärsen och fräs tillsammans med löken under omrörning så den smular sig.
  2. Tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, kalvfond, krossade tomater, körsbärstomater, vatten och kryddor. Låt puttra en stund.
  3. Smaka av med mer kryddor om det behövs, en nypa socker och runda av lite med att hälla i grädden.
  4. Servera med spaghetti och riven parmesan eller tryffelpecorino.
  5. Passar som både vardags och helgmiddag!
6 maj 2020