Spaghetti och köttfärssås, Jenny Finns recept
Spaghetti och köttfärssås, Jenny Finns recept
18 ingredienser
20 m
"En mustig köttfärssås med spaghetti. Och massor av riven parmesan uppepå. Eller ännu hellre tryffelpecorino. Så.in.i.bängen.gott. Perfekt i matlådan dagen efter med." /Jenny Finn
Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 1 lök (stor)
- 2 klyftor vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk soja
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk kalvfond
- 1 burk krossade tomater
- 1 burk körsbärstomater
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar (från kvarn)
- ca 2 tsk torkad timjan
- ca 2 tsk torkad basilika
- strösocker (efter smak)
- 0,5 dl grädde (kan uteslutas)
- smör (att steka i)
- spaghetti (till servering)
Gör så här
- Finhacka lök och pressa vitlöksklyftorna. Fräs snabbt i smör i en gryta. Bara så den blir lite glansig. Ha i nötfärsen och fräs tillsammans med löken under omrörning så den smular sig.
- Tillsätt tomatpuré, soja, balsamvinäger, kalvfond, krossade tomater, körsbärstomater, vatten och kryddor. Låt puttra en stund.
- Smaka av med mer kryddor om det behövs, en nypa socker och runda av lite med att hälla i grädden.
- Servera med spaghetti och riven parmesan eller tryffelpecorino.
- Passar som både vardags och helgmiddag!