Lasagne de luxe

5 röster
45 m
4
Lasagne de luxe
Foto: Ulrika Pousette

"En krämig och smakrik lasagne. Min hemlighet är att jag varvar alla lager med extra ost. Jag lovar att den kommer att göra succé! "/Jenny

Receptet kommer ur boken Middagstipset av Jenny Warsén, Bonnier fakta.
 

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 10-12 färska lasagneplattor
  • 600 g blandfärs
  • smör att steka i
  • 1 gul lök, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g krossade eller passerade tomater
  • 0,5 dl chilisås
  • salt
  • peppar
  • olivolja till formen
  • 3 dl mozzarella, riven
  • färsk oregano att garnera med

Béchamelsås

  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk (3 %)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,25 krm muskotnöt, riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • krispig sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök. Finfördela färsen och se till att den blir genomstekt.
  2. Blanda ner konserverade tomater, chilisås, salt och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör béchamelsåsen.
  3. Béchamelsås
    Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet, och tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning 
så att det inte blir klumpar. Krydda med muskot, salt och peppar. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter.
  4. Montering
    Ringla lite olivolja i en ugnsform. Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger. Avsluta med sås och riven ost på toppen.
  5. Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
  6. Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.
15 januari 2019

Laddar fler recept...