Ängamat med örter

POPULÄRT
koket.se
Ängamat med örter
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Ängamat med örter

18 ingredienser

30 min

Den här vackra soppan är en riktig hyllning till våren och sommaren!

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök, skuren som båtar
  • 300 g potatis, halverade (små)
  • 200 g kålrabbi, skuren
  • 4 morötter, skurna
  • 300 g blomkål, buketter
  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 200 g sockerärtor, delade på längden
  • 3 dl frysta ärtor (gröna)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron, saften
  • dill
  • persilja
  • dragon
  • mynta
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm upp en gryta och tillsätt oljan.
  2. Sautera löken tills den blir genomskinlig utan att ta färg, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt potatis, kålrabbi, morot och blomkål. Fortsätt sautera i ytterligare 5 minuter.
  4. Häll i grädde och buljong. Låt koka upp, sänk värmen och sjud tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
  5. Tillsätt sockerärtor och gröna ärtor. Fortsätt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  7. Hacka upp örterna och blanda dem med varandra.
  8. Servera soppan med örterna på toppen och ringla över en god olivolja.