Ängamat med örter

Erik Videgård KK 2024

Ängamat med örter

18 ingredienser

30 min

Den här vackra soppan är en riktig hyllning till våren och sommaren!

Ingredienser

portioner
  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök, skuren som båtar
  • 300 g potatis, halverade (små)
  • 200 g kålrabbi, skuren
  • 4 morötter, skurna
  • 300 g blomkål, buketter
  • 2 dl kokosgrädde
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 200 g sockerärtor, delade på längden
  • 3 dl frysta ärtor (gröna)
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 citron, saften
  • dill
  • persilja
  • dragon
  • mynta
  • olivolja

Gör så här

  1. Värm upp en gryta och tillsätt oljan.
  2. Sautera löken tills den blir genomskinlig utan att ta färg, ca 3 minuter.
  3. Tillsätt potatis, kålrabbi, morot och blomkål. Fortsätt sautera i ytterligare 5 minuter.
  4. Häll i grädde och buljong. Låt koka upp, sänk värmen och sjud tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
  5. Tillsätt sockerärtor och gröna ärtor. Fortsätt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  7. Hacka upp örterna och blanda dem med varandra.
  8. Servera soppan med örterna på toppen och ringla över en god olivolja.