Korv Stroganoff
Korv Stroganoff
9 ingredienser
15 min
Korv Stroganoff på falukorv är en klassiker i det svenska vardagsköket - smakar lika bra i matlådan dagen efter. Här är ett recept från Vår kokbok.
Tips! Prova även att göra grytan på frukostkorv eller grillkorv förvariation.
Ingredienser
- 500 g falukorv
- 1 gul lök
- smör, till stekning (eller margarin)
- 3 msk tomatpuré
- 2 tsk dijonsenap
- 2 dl grädde
- salt
- peppar
- persilja, hackad
Gör så här
- Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka bitar. Skala och hacka löken. Låt fettet bli ljusbrunt i en panna. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och rör om. Späd med grädde.
- Smaksätt med salt och peppar. Koka ett par minuter. Rör i hackad persilja efter smak.
- Servera med ris, kokt potatis, råris, quinoa eller pasta och en grönsallad.
- Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din Korv Stroganoff!