Lyxiga pannkakor med honungscrème, brynt smör och blåbär

Från Sverige Lyxiga pannkakor med honungscrème, brynt smör och blåbär
Foto: Köket.se

Lyxiga pannkakor med honungscrème, brynt smör och blåbär

14 ingredienser

40 min

Lyxa till det med en riktig pangfrukost! Fluffiga blåbärspannkakor toppade med honungscrème och brynt smör.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör (Från Sverige)
  • 5 dl vetemjöl (Från Sverige)
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk strösocker (Från Sverige)
  • 4 dl mjölk (Från Sverige)
  • 2 ägg (Från Sverige)
  • 2 dl frysta blåbär (Från Sverige)

Honungscrème

  • 2 dl grädde (Från Sverige)
  • 2 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk honung (Från Sverige)

Servering

  • 50 g smör (Från Sverige)
  • frysta blåbär (eller färska i säsong (Från Sverige))

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke
  3. Häll i det smälta smöret, mjölk och ägg i bunken och vispa ihop till en jämn smet.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite smör och klicka i ca 3-4 små pannkakor åt gången. Strö över några frysta blåbär på varje pannkaka och grädda gyllene. Ca 1-2 minuter på på varje sida på medelvärme.
  5. Bryn smöret och ställ åt sidan för att svala.
  6. Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljfrön och honung.
  7. Servera pannkakorna med honungscrèmen och blåbär. Ringla över det brynta smöret.

Svenska ägg är säkra ägg. Titta efter märket Från Sverige när du handlar ingredienser!

TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Fattiga riddare i ugn med blåbär och kardemumma

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer