Knäckig rabarberpaj med jordgubbar

POPULÄRT
Knäckig rabarberpaj med jordgubbar NY
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Knäckig rabarberpaj med jordgubbar

12 ingredienser

45 min

Den här ljuvliga pajen är en riktig vinnare att bjuda på till fikat eller som en härlig efterrätt. Var beredd på att den försvinner snabbt!

Ingredienser

  • 400 g rabarber
  • 200 g jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 2-3 msk potatismjöl
  • 175 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl ljus sirap

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Skölj och skiva rabarbern och jordgubbarna i mindre skivor. Lägg i en pajform och strö över 0,5 dl socker och potatismjölet. Blanda om.
  4. Blanda mjöl, havregryn, socker, bakpulver och flingsalt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och sirapen och rör om till en smet.
  5. Klicka ut smeten över rabarbern och jordgubbarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått gyllenbrun färg och en knäckig yta.
  6. Servera gärna med vaniljglass.