Overnight oats med smak av rabarberpaj

Från Sverige Overnight oats med smak av rabarberpaj
Foto: Köket.se

Overnight oats med smak av rabarberpaj

14 ingredienser

30 min

Overnight oats med rabarberkompott och snabb granola i stekpannan! En riktigt lyxig frukost eller brunch att unna sig i vår.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Havregröt

  • 3 dl havregryn (Från Sverige)
  • 2,5 dl mjölk (Från Sverige)
  • 2 dl vaniljyoghurt (Från Sverige)
  • 1 msk honung (Från Sverige)
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Rabarberkompott

  • 200 g rabarber (Från Sverige)
  • 2 msk vatten
  • 0,75 dl strösocker (Från Sverige)

Snabb granola

  • 1,5 dl havregryn (Från Sverige)
  • 0,5 dl vetemjöl (Från Sverige)
  • 2 msk linfrön (Från Sverige)
  • 1 msk honung (Från Sverige)
  • 25 g smör (Från Sverige)
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i slantar och lägg ner i en kastrull. Häll över vatten och socker och koka upp. Låt småputtra i ca 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Låt svalna något.
  2. Blanda samman havregryn, mjölk, yoghurt, honung och kardemumma i en bunke.
  3. Varva rabarberkompott och havregröt i burkar med lock och förvara i kylskåp i några timmar eller över natten.

Granola

  1. Blanda ihop havregryn, mjöl och linfrön. Smält smöret i en stekpanna och häll över havregrynen. Rosta försiktigt i pannan tills det fått fin färg.
  2. Sänk värmen och ringla över honung och strö över en nypa flingsalt. Rör runt och stek några minuter till.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Fattiga riddare i ugn med blåbär och kardemumma

Svensk mat – vad är det egentligen?

Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas - läs mer här!

Läs mer